Skolrestaurang

I Alviksskolan restaurang arbetar:

Sannah Sjöholm, kock

Suzanne Gygaz, kock

Soraya Mohammed, köksbiträde

Monia Nessib, köksbiträde

Maj Wiktorsson, köksbiträde

Marisol Rojas, köksbiträde

Per Swensson, köksbiträde

Yunus Uz, köksbitröde

Yulong Liu, köksbiträde

Alviksskolan har ett eget tillagningskök där vi lagar mat till alla elever samt personal på Alviksskolan och Ulvsundaskolan. Som förälder är man välkommen att äta lunch och kan då köpa måltidskupong för 40 kr på expeditionen.

Vi tillagar ca 1 200 port varje dag och vi utgår ifrån ett 6-veckors rullande matschema där vi tar hänsyn till säsongens färska råvaror. Varje dag serveras två rätter, varav en vegetarisk. Till alla rätter serveras flera olika sortes sallader, hårt bröd, smör och vinegrette.
Ca 80% av alla mat lagar vi  själva från grunden. Resterande 20% är halvfabrikat,t.ex köttbullar, fiskpanetter och blodpudding.
Mellan 40-45% av maten är ekologisk, t.ex. köttfärs, ris, pasta, mjölk och vissa grönsaker och frukter. Sej och torsk som vi serverar är MSC-märkt (ett välkänt och omfattande certifierings- och miljömärkningsprogram och arbetar tillsammans med olika organisationer och företag för att främja hållbara fiskemetoder).

Vi har väl fungerande matråd tillsammans med eleverna där vi tillsammans diskuterar både miljön i matsalen samt våra menyer. Tre gånger per år har vi önskeveckor där de olika stadierna är med och väljer skolans meny under en vecka.

Läs mer om våra måltider i relaterade dokument.