Partiell distansundervisning för årskurs 7-9 från vecka 11

Under vecka 10 beslutade Skolborgarrådet att alla högstadieskolor skulle bedriva distansundervisning. Nu vill vi på ett säkert sätt återgå till närundervisning. Det kommer Alviksskolan göra genom att fortsätta ha ”partiell distansundervisning” under tre veckor.

För att garantera elever och personal en så säker skolmiljö som möjligt kommer undervisningen organiseras på följande sätt:

Vi kommer att ha två årskurser i skolan och en på distans enligt följande schema:

Vecka 11        15/3-19/3      Åk 8 & 9 på skolan, åk 7 på distans

Vecka 12       22/3-26/3      Åk 7 & 9 på skolan, åk 8 på distans

Vecka 13       29/3-1/4        Åk 7 & 8 på skolan, åk 9 på distans

Vecka 14       Påsklov

Vecka 15       12/4               Alla elever beräknas åter i skolan om inget annat meddelas under påsklovet.

Mer information om t.ex. undantag för vissa elevgrupper, information kring rutiner i hemmet samt rätt till skollunch finns att läsa för vårdnadshavare och elever på r Skolplattformen.

Frånvaro- och sjukanmälan görs som vanligt i Skolplattformen. Vid undervisning i skolan gäller tidigare rutiner om stanna hemma även med milda symptom.

Vi hoppas att snart få återgå till det normala, då vi anser att undervisning i skolan alltid är det bästa för varje elev.

/Henrik Nöbbelin