Distansundervisning för högstadiet vecka 10 samt dagsaktuella riktlinjer

Nya regionala rekommendationer innebär att högstadiet kommer ha distansundervisning vecka 10

Distansundervisning för högstadiet hela vecka 10

Tisdagen 23 februari gick smittskyddsläkaren i Region Stockholm ut med nya rekommendationer. Det innebär att elever i årskurs 7-9 på högstadiet ska ha distans- eller fjärrundervisning (undervisas hemifrån av skolan) från 8 mars till och med 12 mars.

Sportlovet en risk för smittspridning

Under sportlovet vecka 9 träffar sannolikt många av våra elever släkt och/eller vänner utanför det närmaste hushållet. Därför är rekommendationen från smittskyddsläkaren att högstadieskolor ska bedriva distans- eller fjärrundervisning under vecka 10 för att bryta eventuella smittkedjor.

Vi kommer att följa rekommendationen om distansundervisning för högstadiet.

Förberedelser pågår nu. De undantag som gällt tidigare för grundsärskolan  och de elever som skolan identifierar i behov av närundervisning kommer också att gälla framöver.

Rekommendation från Region Stockholm länk https://www.sll.se/verksamhet/halsa-och-vard/nyheter-halsa-och-vard/2021/02/nya-regionala-rekommendationer/

När ska mitt barn vara hemma?

Barn ska vara hemma om de är sjuka eller om någon i hushållet har bekräftad covid-19.

Vanliga symtom på covid-19 är snuva, feber och hosta. Vi hänvisar till Folkhälsomyndigheten för aktuell information om symtom och när ditt barn ska stanna hemma.

Skydda dig och andra från smittspridning, Folkhälsomyndighetens webbplats

Vi behöver gemensamt ta ansvar för att minska spridningen av viruset och just nu är detta, tillsammans med god handhygien, det som myndigheterna ber oss att göra.

Efter utlanssvistelse (gäller alla länder) ska barn vara hemma från skola och fritidshem/fritidskumm minst 7 dagar och göra covidtest

Alla stockholmare har ett ansvar

Det du gör, gör skillnad för dig och för många andra. Undvik att bli smittad och undvik att smitta andra. Visa hänsyn till familj, vänner och anhöriga, det är särskilt viktigt när dessa är personer i riskgrupper. Det här ska du göra:

• Stanna hemma när du känner dig sjuk.
  • Har du symtom längre än 24 timmar – testa dig för covid-19.
  • När någon i hemmet har symtom bör alla som bor där stanna hemma.
  • När någon testat positivt för covid-19 ska alla som hen bor tillsammans med stanna hemma i en vecka.
  • Tvätta händerna ofta och noggrant eller använd handsprit.
  • Håll avstånd till andra.
  • Undvik nya kontakter och umgås bara i mindre grupp.
  • Följ alltid de anvisningar som finns i butiker och på andra ställen. Avvakta med ditt besök om det finns risk för trängsel.
  • Använd munskydd i inomhusmiljöer där det är svårt att undvika trängsel eller där det finns risk för trängsel.
  • Undvik kollektivtrafiken om du kan. Använd alltid munskydd om du måste resa.
  • Arbeta hemifrån om det är möjligt.
  • Håll dig informerad om rekommendationer och råd.

Nationella allmänna råd och rekommendationer för att minska spridningen av covid-19, Folkhälsomyndighetens webbplats

Ta hand om dig!

Hälsningar ledningsgruppen på Alviksskolan & Ulvsundaskolan

Denna information publicerades 2021-02-24 kl. 10:50. Aktuella råd och rekomendationer hittar du bland annat på webbplatserhos Folkhälsomyndigheten, Region Stockholm och på stockholm.se