Information om läsårsstart

Rektor hälsar elever och vårdnadshavare välkomna till ett nytt läsår på Alviksskolan och Ulvsundaskolan och ger kort information om skolstarten

Välkommen till ett nytt läsår

Bäste elev

Nu är det dags att sätta igång ett nytt skolår. Alvik – och Ulvsundaskolan hälsar er varmt välkomna till oss. Vi har nya elever och elever som gått länge på skolan. Några av er ska börja årskurs 9 och genomföra ert sista år på skolan, vi kommer göra allt vi kan för att ert sista år ska bli så innehållsrikt och bra som möjligt. För er som börjar i förskoleklass är vi redo att starta den fantastiska resa som det är att börja skolan. Vi vill vara en skola, en plats, som bidrar till utveckling och lärande, som stimulerar till att skapa vetgiriga, kunskapshungrande och medvetna unga medborgare. Skolan ska vara en plats för er där ni kan diskutera, ifrågasätta, få förståelse, lära er nya kunskaper och utveckla era förmågor.

Vi som arbetar på skolan kommer bidra med ramar och struktur så att det blir en lugn, trygg och bra miljö att jobba i. Skolan är ju din arbetsplats och du behöver som elev bidra till den goda arbetsplatsen genom att ha en schysst attityd och visa förståelse och omtänksamhet gentemot alla människor du möter i skolan och vara rädd om våra fina skolhus.

Jag är säker på att terminen och läsåret kan bli det bästa någonsin. Så alla elever i alla klasser och årskurser, varmt välkomna. Nu kör vi!

Bäste vårdnadshavare

Välkomna! Det är alltid något speciellt med att sätta igång ett läsår igen efter en lång sommar. Många elever, era barn, har säkert kopplat av och njutit av ledighet och lata dagar och inte tänkt så mycket på skolan. Andra har kanske tänkt på skolan hela tiden av olika skäl. Oavsett hur sommaren har varit så står vi redo för att ta emot även er som vårdnadshavare och ser fram emot gott samarbete. Hör gärna av er till de som jobbar närmast ditt barn om du undrar över något eller vill meddela något som gäller ditt barn. Allt som kan bidra till att det blir bra för ditt barn i skolan är av vikt för oss att veta.

Viktig information:

Mot bakgrund av att det fortfarande är en pandemi som pågår kommer vi inte ha en traditionell skolstart som vi vanligtvis brukar ha. Vi kommer fortsatt undvika samlingar och ”blandning” av elevgrupper som normalt inte träffas. Principen är att skolan startar läsåret med att följa samma rutiner och riktlinjer som vi avslutade förra terminen med.

Vid skolstarten kommer vi tyvärr inte kunna ta emot er vårdnadshavare i på skolgården eller i klassrummen. För er som har barn i förskoleklass har det gått ut särskild information, den gäller.

Skolan startar den 19/8
Ulvsundaskolan åk 1-3 kl 10.00-13.00
Alviksskolan åk 1-3 kl 10.00-13.00
Alviksskolan åk 4-6 kl 10.00-13.30
Alviksskolan åk 7-9 kl 10.00-14.00

Mer information om skolstartsdagen kommer via era mentorer.
Alla elever serveras lunch i matsalen.

För er som har behov av och rätt till omsorg för ert barn är fritids öppet både före och efter skoldagens start och slut.

Jag avslutar som jag började, välkomna till ett nytt läsår!

/Henrik Nöbbelin

Nedan är adresser till skolans ledningsgrupp:
Petra.bryntse@edu.stockholm.se biträdande rektor F-3, Alvik
Johanna.melin@edu.stockholm.se, biträdande rektor Ulvsunda och F-3 hörsel Alvik