Elever är i Grekland inom det internationella arbetet

Det är med stor glädje som vi ännu en gång kan presentera att Alviksskolan ingår i EU:s Erasmus+ projekt ”Strategiska Partnerskap”.

Det innebär att vi har flera elever och lärare från skolan på en resa i Thessaloniki. Här kan du ta del av lite bilder från resan.

Alviksskolan är med i Erasmus plus projekt Sharing Important Differences Enrich (SIDE). Syftet med projektet är bland annat att öka inkluderingen i skolan. Projektet är ett samarbete mellan Alviksskolan och skolor i Grekland, Portugal och Italien. Kunskap om och förhållningssätt till internationella frågor har en central plats i svensk skola.

Eleverna har skrivit dikter och noveller om vänskap, tolerans och solidaritet på engelska inför projektmötet i Thessaloniki. Dikterna kommer presenteras vid mötet och användas till en sångbok. Eleverna kommer också fylla i en enkät som handlar om social inkludering.

Deltagande skolor:

Alviksskolan, Sweden