FN dagen har uppmärksammats

FN-dagen uppmärksammades på Alviksskolan och Ulvsundaskolan. Tolerans, förståelse, vänskap, fred, frihet och respekt för Barnkonventionen är viktigt att uppmärksamma och arbeta kring. Våra elever är det viktigaste för oss och för deras skull behöver vi bidra till kunskap om FN. Extra kul var det när vi samlades för att avsluta FN-dagen tillsammans och inviga ”De rättfärdigas trädgård” på skolan. Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyft minister var på plats vid invigningen . Släktingar och närstående till Anders Carlberg och Ester Blenda Nordström likaså.

Invigningen av ”De rättfärdigas trädgård” ingår i ett elevprojekt med syfte att bland annat ”uppmärksamma kvinnors och mäns bidrag för att bygga en värd med fred, frihet, jämlikhet, broderskap, systerskap, för att inspirera skolelever”. Våra elever har valt att uppmärksamma Anders Carlberg och Ester Blenda Nordström. Två individer som betytt mycket för många människor och inspirerat andra till att verka i deras anda. Träden som planterats i projektet är magnolior och det finns även informationsskyltar på plats nu.