Viktig information del 3. Skolans åtgärder för skolmat idag

Viktig information del 3. 2018-10-18

Nu har jag precis avslutat ett möte med SISAB. De har planerat för reparation och renovering av innertaket i våra två stora matsalar och vet hur och vad de ska göra. Arbetet är påbörjat. I början på nästa vecka kommer vi kunna använda två av våra tre matsalar. Imorgon serverar vi pastasallad med kyckling och eleverna äter i sina klassrum. Samtliga elever med födoämnesallergier och specialkosten är planerade för. Mellanmål för de som har det på fritidstid kommer få det på sina enheter.

Idag serverades korv med bröd utomhus. Alla elever och all personal gjorde vad som behövdes när något väldigt oväntat inträffar i skolan – och vi hade en gemensam trevlig lunch tillsammans utomhus.

Vi har läget under kontroll. Lektioner, undervisning, vår fritidsverksamhet, möten och annat pågår och kommer fortsätta pågå som vanligt.

Jag kommer fortsätta hålla er informerade och uppdaterade kring reparation och renovering av matsalen via era ordinarie veckobrev.

Om ni har frågor kan ni vända er till mig, helst via mejl.

/Henrik Nöbbelin

Viktig information del 2. 2018-10-18

Hej igen,

Angående matsalen så vill jag informera ytterligare. SISAB (Skolfastigheter I Stockholm AB) har tagit över ansvaret för vad som hänt med taket. För närvarande är det mycket byggfolk på plats och reder i situationen för säkra el mm. Det som hänt har inte med någon skadegörelse eller yttre åverkan att göra. Det är en del av ett innertak i ena matsalen som trillat ner.

Matsalen är tillsvidare avstängd, köket kan användas och vi kommer att kunna laga mat. Vi organiserar var vi ska äta. Idag serverar vi korv med bröd, allergikost är tillgodosedd. Jag har gjort en anmälan till arbetsmiljöverket.

Vi har läget under kontroll. Lektioner, undervisning, vår fritidsverksamheter möten och annat pågår som vanligt.

Om ni har frågor kan ni vända er till mig, helst via mejl.

/Henrik Nöbbelin

Viktig information del 1. Skolans åtgärder för skolmat idag 2018-10-18

En del av innertaket har rasat ner i en av våra matsalar. Det hände under natten mellan den 17-18 oktober då ingen person fanns i lokalen. Vi har kontakt med SISAB (vår hyresvärd och de som ansvarar för fastigheten). Vi är tacksamma att det hände under natten.. Skolan har vidtagit säkerhetsåtgärder. Vi kommer att se till att eleverna får lunch under dagen men inte i vår matsal.

Jag återkommer med mer information när vi vet mera.

/Henrik Nöbbelin, Rektor