Rektorsbrev skolavslutning 8 juni 2018

Rektorsbrev juni 2018

Våra fantastiska elever! Vi är väldigt glada över alla våra elever på Ulvsunda- och Alviksskolan, från de elever i förskoleklasser som gjort sitt första läsår hos oss, till våra helt otroliga nior som slutar och nu har möjlighet att gå vidare till gymnasiet. Utvecklingen som sker hos en individ mellan 6 års ålder till dess att eleven slutar nian, då de flesta är 16 år, är stor.

Det är med värme, trygghet och stor känsla för varje individs behov som vi behöver möta varje elev i skolan. Tillsammans med er vårdnadshavare vill jag och mina medarbetare skapa världens bästa skola för just ditt barn.

En framgångsfaktor i det arbetet är när vi möts, ni vårdnadshavare och vi som professionella i skolan, med respekt för varandras ”uppdrag”. I mötet kan vi ha vårt fokus inställt på vad som är det bästa för just ditt barn och vilka vägar som når framgång i vårt arbete. Av detta har vi massor av goda erfarenheter det här året!

När jag tittar i backspegeln ser jag också fina resultat i brukarundersökningarna, vi har hög måluppfyllelse på våra nationella prov i årskurs 3, 6 och 9. Eleverna i årskurs 9 som slutar hos oss har bra betyg och ett högt meritvärde. Nästan alla av våra elever når gymnasiebehörighet. Mycket bra! Detta är vi stolta över.

Under våra studiedagar i juni och augusti kommer vi analysera våra resultat, fundera kring hur vi ska utveckla undervisningen, förändra i vår struktur och organisation för att skapa ännu bättre förutsättningar för lärande och utveckling för alla!

Ha ett riktigt skönt sommarlov, koppla av! Gör sådant du/ni gillar tillsammans med ditt/dina barn. Skapa tillfällen för att läsa mycket böcker! Lägg en slant på en intressant bok eller låna ett gäng bra böcker på biblioteket. Läsning är bra för alla barn och ungdomar.

Välkomna tillbaka nästa läsår som startar med upprop på Ulvsundaskolan den 20 augusti kl 9.00 och på Alviksskolan den 20 augusti kl 10.00.

Ps, eftersom jag ännu är ”ny” (började 2017-11-01) och du kanske inte har träffat mig lägger jag in en bild så du kan komma fram och prata när vi ses på skolgården.

Trevlig sommar!

/Henrik Nöbbelin