Welcome to Sweden! Läs om 2C som hjälper människor på flykt

Här berättar två föräldrar till barn i Alviksskolans klass 2C:

I fredags släppte vi vårt projekt WELCOME TO SWEDEN- Armband för att hjälpa! Ett projekt för klasser, skolor, föreningar mm.Vi ber er att gå in på vår hemsida www.welcometosweden.nu och på vår Facebooksida: Welcome to Sweden- Armband för att hjälpa, för att sprida vårt budskap vidare.Vi hoppas att ni vill hjälpa oss sprida detta i er skola via elever, pedagoger, lärare m.fl.Vi önskar så klart att ni vill länka till oss på er hemsida och försöka göra detta till skolornas största insamling någonsin! Detta startade på Alviksskolan och vi hoppas att ni vill hjälpa oss få ut detta i hela landet!

Här kan ni se vad pressen skriver:

Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/paflykt/article21473278.ab

Brommatidningen: brommatidning.se

Vi är två vanliga föräldrar till två unika barn (så som alla barn är). Som den senaste tiden haft möjligheten att uppleva hur hundratals volontärer tillsammans, kan göra skillnad! Vi har träffat människor, familjer och barn, som alla har en historia att berätta. Människoöden som är omöjliga att föreställa sig. Därför vänder vi oss till dig som är elev, förälder eller arbetar på skolan. För en vecka sedan tog vi kontakt med vår sons lärare med en förfrågan om att få låna klassrummet en eftermiddag/kväll till att göra skillnad. Vi tror att både barn och vuxna mår bra av att få hjälpa dem som har det sämre och engagera sig i något som faktiskt kan göra skillnad i någon annans liv. Det är viktigt och inspirerade att få känna sig behövd, och se resultatet av att man kan vara delaktig att förändra världen. Därför har vi nu startat en insamling för Röda Korset, för att hjälpa människor på flykt.

Torsdagen den 24e september samlades klass 2C i Alviksskolan i Bromma tillsammans med sina föräldrar för att göra skillnad! Barn och föräldrar fick tillverka armband som barnen sedan ska få sälja.

Barnen har pratat om flyktingkatastrofen i skolan och även tittat på Lilla Aktuellt för att få en liten förståelse om vad som sker just nu i världen. De har även fått rita teckningar på vad de skulle ta med sig om de var tvungna att lämna sina hem.

Barnen i klassen har själva fått vara med och röstat fram vad det ska stå på armbanden och resultatet blev: Welcome To Sweden.

Målet var att alla skall förstå vad som står skrivet på armbanden, och många förstår engelska.

Vi ser detta som en fantastisk möjlighet för klasser att komma närmare varandra, att få ta ansvar tillsammans och faktiskt känna sig behövda.

Det är ett ypperligt tillfälle att visa att man faktiskt är världens bästa klass som kan göra skillnad.

Därför har vi har skapat en plattform där elever, föräldrar, kompisgäng, föreningar och skolor i hela landet ska kunna hämta all information de behöver för att kunna göra samma sak som klass 2C i Alviksskolan. Vår förhoppning är att detta kommer att sprida sig och att vi tillsammans med barn i hela landet kan göra skillnad!

Bästa hälsningar Linda Mehrens Flodin och Martin Flodin, föräldrar i klass 2C.